RECEPT VAN DE WEEK:
27-02-2015
INDISCHE KIPPENPOTEN

INGREDIËNTEN

2 flinke kippenpoten
250 gr. grote champignons
1 stronk prei
2 teentjes knoflook
1/5 blok santen (kokos)
Indisch kruidenmengsel (boemboe) voor kip(ajam)
boter
100 ml. water
Z&P


BEREIDING:

Boemboe met knoflook (fijngesneden) uitbakken. Kippenbouten in het mengsel aanbraden. Champignons (schoon, heel) onderin de slowcooker. Prei (gewassen, flinke ringen) toevoegen. Kippenpoten erop. Kruidenmengsel losroeren met kopje water en er overheen schenken. Deksel erop, 1 uur op hoog en 4 uur op laag.

Lekker met mie of rijst.

VARIATIE:

Zonder slowcooker kan het natuurlijk ook. Iets meer water toevoegen, en in een grote goed sluitende stoofpan op heel klein vuur met evt. vlamverdeler, of op 100-110 graden in de oven. Een kleine twee uur moet dan voldoende zijn.