RECEPT VAN DE WEEK:
Dochterlief in de keuken aan de slag. Foto's ontbreken, vanwege te lekker en dus te snel op... ;-)
|
INGREDIËNTEN
4-6 lasagnebladen INGREDIËNTEN BECHAMELSAUS
40 gr. boter |
BEREIDING: Snijd sjalotjes en knoflook ragfijn. Snijd paprika's en champignons grof. Bak het gehakt in een beetje boter rul en bruin. Voeg de champignons, paprika. sjalotjes en knoflook toe. Vuur laag, deksel op de pan, vijf minuten bakken. Vuur hoog, tomaten toevoegen, roeren en met kruiden en P&Z op smaak brengen. Als de saus te dik is, kan je het met wat water verdunnen. Bij een te dikke saus loop je het risico dat je de lasagnebladen moeilijker gaar krijgt. 40 gr. boter in een pan smelten. Bloem toevoegen en tot een glad papje roeren. Al roerend in scheutjes de melk toevoegen en op laag vuur laten indikken. In porties 200 gr. geraspte kaas er doorheen laten smelten. In een ovenschaal een laagje groentesaus, daarop bechamel en dan lasagnebladen. Herhalen. Bovenop eindigen met de bechamel. Rest van de geraspte kaas bovenop strooien. 25-35 minuten in de oven (200 graden). Direct serveren, met een frisse groene salade, kerstomaatjes en/of komkommer. |