RECEPT VAN DE WEEK:
24-04-2015
PANNENKOEKEN

INGREDIËNTEN

300 gr. tarwebloem
200 gr. boekweit
1 zakje bakpoeder
1 mespunt zout
5 eieren
500 ml. melk
500 ml. donker bier


BEREIDING:

Meel zeven mengen met bakpoeder en zout, een voor een de eieren er doorheen roeren en dan melk en bier in scheutjes toevoegen tot een glad beslag. Afgedekt half uurtje laten staan.

Het bakken is basis: goede pan, hoog vuur, beetje boter, beslag erin, walsen, bakken tot loslaten, keren door omgooien. Voor gevulde pannenkoeken kan je met spek, kaas of appel werken zonder dit voor te garen. Een mengsel van paprika, champignons en ui liefst tevoren even opbakken. Direct na beslag in de pan, zodat de vulling in de pannenkoek zakt. Eventueel laatste deel van het bakken een deksel erop om bijv. kaas goed te laten smelten.

VARIATIES:

Spek, kaas, appel. Gemengde groente (paprika, ui, champignons) is ook lekker.