RECEPT VAN DE WEEK:
03-05-2015
GEGRILDE AUBERGINE

INGREDIËNTEN

2 Aubergines
Grof zeezout
Olijfolie
4 eetl. Basalmico


BEREIDING:

Snijd de aubergines in dikke plakken van 7-9 mm.

Wrijf de plakken aubergine in met zeezout en laat dit ongeveer 10 minuten intrekken in een zeef of vergiet met een bord eronder. Zo onttrek je een deel van het vocht aan de aubergines, en daarmee ook een deel van de bittere smaak. Veeg het resterende zout van de aubergines met een stukje keukenpapier.

Wrijf de plakken in met olijfolie en gril ze op een niet te grof rooster op de barbecue. Zorg dat ze mooi bruin worden. Wees erg voorzichtig tijdens het keren: voor je het weet liggen ze tussen de kolen onderin de bbq.

Direct serveren kan, maar het is lekkerder om ze nog een minuut of 10 warm te houden op een bord, in lagen, met keukenpapier er tussen. Daarmee wordt het nog wat droger doordat het de gelegenheid krijgt om nog wat vocht en vet kwijt te raken.

Serveer op een bord, sprenkel er wat basalmico overheen.

VARIATIE:

Als het geen weer is voor de bbq of je daar gewoon geen zin in hebt, kan het ook op het formuis in een grilpan of -plaat.

Als je wat meer pit wil, kan je naast of in plaats van de basalmico ook een beetje lemon-pepper gebruiken bij het serveren.