RECEPT VAN DE WEEK:
|
INGREDIËNTEN
1000 gr. sucade- of riblappen |
BEREIDING: Snijd het vlees (zorg voor goede kwaliteit: ga naar een goede slager!) in stevige stukken. In een plastic zak de bloem, P&Z doen, vlees erbij, zak dichthouden met lucht erin en schudden. Daarmee zorg je dat alle vlees met een beetje bloem wordt bedekt. Uien en knoflook niet te fijn snijden en even aanfruiten in olie. Vlees toevoegen en op hoog vuur laten meebraden. Goed blijven omscheppen, aanbaksels los houden. Nu kan je twee kanten op: Met een braadpan doe je het uien/vleesmengsel in de pan, voeg de kruiden en het bier toe, besmeer de ontbijtkoek met de mosterd en leg met de besmeerde kant naar beneden op het vlees. Pan dicht, en een uur op zacht vuur (petroliestel is ideaal) laten stoven. Daarna tijm en laurier verwijderen, alles goed doorroeren zodat de ontbijtkoek in het vocht oplost, en nog een half uurtje laten stoven. Als je de slowcooker gebruikt, doe je bijna hetzelfde. Maar het duurt wat langer: twee uur op hoog, daarna 4-6 uur op laag. VARIATIE: Bij deze stoofpot kan je ook pastinaken, zoete aardappel of pompoen toevoegen. |