Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller

RECEPT VAN DE WEEK:
BROODSCHOTEL UIT DE OVEN

Lekkere, simpele broodschotel uit de oven. Een Kookclubrecept van Sje, bedankt!

INGREDIËNTEN:

2 kleine voorgebakken stokbroden
1 grote pot witte bonen in tomatensaus
2 eieren
125 ml. melk
Zout en peper
500 gr. gemengde groenten
2 teentjes knoflook
Italiaanse kruiden
1 blik gepelde tomaten
1 zakje geraspte kaas
1 dubbelverpakking spekreepjes
1 ui

BEREIDING:

U kunt voor dit recept allerlei soorten groente gebruiken, gemakkelijk, een zak uit de versafdeling, of geheel naar eigen smaak diverse groenten snijden.

Snipper de ui en de knoflook. Oven voorverwarmen op 200 graden. Spekreepjes bakken in grote braadpan of wok. Gesnipperde ui en knoflook erbij, Lekker even bakken.
Gemengde groenten, kruiden, gepelde tomaten (hele blikje!) en de witte bonen in tomatensaus (niet uitlekken!) erbij. Zodra het warm is, 10 minuten lekker laten doorpruttelen. Eventueel wat inkoken als je het mengsel te nat vindt.

Maak een mengsel van de melk, het ei, peper en zout. Snijd het stokbrood in plakjes, doe het groentenmengsel in een grote ovenschaal. Haal elk plakje stokbrood door het melk/ei-mengsel en leg het boven op het groentemengsel. Als je genoeg stokbrood hebt, dakpansgewijs neerleggen.

Verdeel de geraspte kaas over de broodlaag en zet de schotel 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.