Lekkere snelle variatie van dit gerecht. Een kookclubrecept, ingezonden door Joke. Wat meer pit kan door ook pittige paprikapoeder, chilipoeder of sambal toe te voegen.
INGREDIËNTEN:
2 kipfilets |
BEREIDING:
Snipper de uien, snijd de kipfilet in blokjes, de paprika in reepjes en de tomaten in redelijk grove stukken. Laat een klein beetje olie heet worden in een wok of andere pan met anti-aanbaklaag. Bak de gesnipperde ui glazig. Doe de spekblokjes erbij en bak op een hoog vuur snel rondom bruin. Doe de in blokjes gesneden kipfilet erbij en bak rondom aan. De kip hoeft niet bruin en geheel gaar te zijn. Doe de stukken tomaat en de reepjes paprika erbij plus de tomatensaus. Doe er een flinke scheut water bij en roer goed door. Laat het mengsel op een hoog vuur aan de kook komen. Draai het vuur laag en laat ongeveer een half uurtje doorsudderen. Maak het gerecht af met de crème fraiche en de witte wijn.
Variatie: |