Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller

RECEPT VAN DE WEEK:
CHEVAPCICI

Heerlijk vleesgerecht, worstjes zonder vel. In Nederland ook kant-en-klaar verkrijgbaar, maar veel minder lekker. Dit recept is ingestuurd door 'Tramp', een Belgische lezer van de site.

INGREDIňNTEN:

300 gr. rundergehakt
300 gr. lamsgehakt
3 tenen knoflook
1 theel. tabasco of cayennepeper
2 eetl. Vegata *

BEREIDING:

Meng alle ingrediŽnten goed door elkaar, en maak vingerdikke worstjes. Grill deze liefst op houtskool maar bakken in een pan met olijfolie is in de winter wanneer de BBQ niet buiten kan een zeer goed alternatief.

Serveren
Het beste is met een stuk Marokkaans of Turks brood dat u insmeert met gelookte olijfolie dat u even roostert op de grill. Doe daar de worstjes in en voeg in ringen gesneden ui toe. Dit kan u doen met chiabata of Frans brood.

'Tramp'schrijft ook nog: "In Banja Luka hebben we deze lekkernij gegeten waar ze werden meegebakken in het broodÖ ZALIG gewoon."

* In het mailtje stond de volgende uitleg over Vegata: Vegeta is een marinade zout dat in de Hongaarse en Balkan keuken heel veel wordt gebruikt en dat vele toepassingen kent. Het is ideaal om vlees mee te marineren op BBQ. De samenstelling van Vegeta staat op de blauwe zak waarin het product is verpakt. Wat de verkoop betreft denk ik dat je het, zoals bij ons in BelgiŽ, in voornamelijk Turkse en in mindere mate Marokaanse winkels zal kunnen vinden. Anders gekoppeld aan een bezoekje aan Antwerpen, dan heb je zeker geen probleem aan dit prachtige product te geraken.