Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller

RECEPT VAN DE WEEK:
UIENSOEP

Lekkere eigen variatie op een recept van Jamie Oliver, simpel en erg lekker.

INGREDIňNTEN:

300 gr. ui
300 gr. rode ui
300 gr. sjalotjes
500 gr. soepvlees
2 mergpijpjes
200 gr. geraspte oude kaas
bouquet
peper en zout

VOOR HET BROOD

500 gr. volkoren-broodmix
50 gr. grof maismeel
50 gr. hele tarwekorrels
300 ml. water

BEREIDING:

Begin met het brood: alle ingrediŽnten mengen en in de BBM (broodbakmachine) tot deeg maken. Zonder BBM moet u met de handen aan het werk, kneden, kneden,. kneden (20 min. flink aan het werk) op een bebloemd werkblad, 40 min, op een warme plaats onder een vochtige doek laten rijzen.
Het deeg dan nog even doorkneden en vormen tot een mooie 'rol'. Op een bebloemde bakplaat nog 20 min. laten rijzen en intussen de oven voorverwarmen (220 graden). Het brood in een half uurtje in de oven bakken en op een rooster laten uitwasemen en afkoelen (aan het eind van de baktijd even kloppen: hol en stevig? Dan is het brood gaar. Anders de baktijd even verlengen).

De soep dan. Vlees, mergpijpen en bouquet opzetten in een paar liter koud water. Aan de kook, dan vuur laag en met deksel op de pan bouillon trekken. Na enige tijd even afschuimen. Op smaak brengen met peper en zout, en bouquet verwijderen.
De uien in porties bakken in een beetje olie, en afblussen met een deel van de bouillon. Ik doe het in drie porties, maar dat is afhankelijk van de grootte van de pan. Neem dan per persoon een soepkom, doe wat kaas onderin, soep erop, afdekken met een dikkke plak van het brood en geraspte kaas erop. Vijf minuten onder de gril, en direct opdienen met de rest van het brood. Je houdt soep over voor een volgende maaltijd: kan prima in de diepvries.