INGREDIËNTEN:
250 gr. champignons
200 gr. gerookte spekreepjes
750 gram voorgekookte krieltjes
200 gr. bosuitjes
1 kleine spitskool
1 winterwortel
1 rode paprika
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel tijm
Peper en zout
200 ml. creme fraiche
1 eetl. mosterd
1 eetl. citroensap
1 bosje peterselie
| |
BEREIDING:
Begin met het koken van de krieltjes: die moeten echt gaar zijn.
Snipper de uitjes, champignons in schijfjes, spitskool in reepjes, winterwortel in schrijfjes en die halveren, paprika in blokjes.
Bak de spekreepjes met de uitjes en de kerrie. Bak de champignons een paar minuten mee. Voeg spitskool, paprika, wortel, tijm, mosterd, citroensap en peterselie toe. Lekker met het deksel op de pan op een laag vuurtje wat laten stoven. Evt. vocht bij voegen.
Dit deel kan ruim tevoren, en maakt het gerecht ook geschikt voor een snelle maaltijd later.
Krieltjes en crème fraiche erdoor scheppen en nog een minuut of 5 met het deksel op de pan laten stoven.
|