Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller

RECEPT VAN DE WEEK:
ZUURKOOLTAARTJE

Lekkere variatie op hartige taart, fris. Kookclubrecept van Kristel, met een salade een volledige en gemakkelijke maaltijd.

INGREDI╦NTEN:

500 gr. zuurkool
5 plakjes bladerdeeg
150 gr. hamreepjes
150 gr. geraspte kaas
4 eieren
125 ml. creme fraiche
peper en zout

BEREIDING:

Laat het bladerdeeg goed ontdooien en leg de plakjes op elkaar. Rol het op bebloemd werkblad uit tot ronde plak van ongeveer 30 cm. neem een 24 cm. springvorm en bedek de bodem met bakpapier. Leg het deeg erin en bedek bodem en zijkanten. Laat de zuurkool goed uitlekken en pluk los. Meng zuurkool met de ham en stort in de vorm. vlak maken. Kluts de eieren en creme fraiche tot een romige massa, en roer de kaas er doorheen. Giet dit mengsel over de zuurkool, en vouw de overgebleven deegranden terug op de taart. In een voorverwarmde oven (200 graden) ongeveer 45 minuten bakken (Kristel spreekt over 35 minuten, in mijn oven zijn ruim 50 minuten nodig).

VARIATIES:

Het mengsel kan verrijkt worden met bijvoorbeeld spekblokjes, paprika en paprikapoeder enz. enz. Wij vinden rode paprika en een flinke hoeveelheid pittige paprikapoeder erg lekker, maar ananas en kerrie is ook een mogelijkheid.