INGREDIËNTEN:
2 teentjes knoflook
1 eetl. vloeibare honing
2 theel. Thaise vissaus
2 limoenen
1 eetl. gehakte verse munt
2 chilipepers
175 gr. middelgrote garnalen
50 gr. ongezouten pinda's
1 galiameloen
4 eetl. gehakte verse koriander
| |
BEREIDING:
Pers de twee limoenen uit en rasp de schil, je hebt totaal ongeveer een eetlepel rasp nodig. schil en snijd de meloen (blokjes ongeveer 2,5 cm) Gebruik gekookte en gepelde (steur)garnalen.
Meng de knoflook, honing, Thaise vissaus, limoensap, limoenrasp en ragfijn gesneden chilipepers in een grote kom. Schep de garnalen en de pinda's er door. Voeg de meloen toe, en schep alles nogmaals goed door elkaar. Garneer de salade met de gehakte koriander- en muntblaadjes, en zet voor gebruik een paar minuten in de koelkast.
Dit recept is afkomstig uit het kookboek "Gezond eten met Diabetes" van het Diabetesfonds.
Per portie bevat het 162 kcal, 7 gr. vet waarvan 1 gr. verzadigd, 10 gr. koolhydraten en 1,87 gr. natrium.
|