Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller

RECEPT VAN DE WEEK:
APPELPLAATCAKE

Een lekker, gemakkelijk en mooi recept, van de kookclub. Bedankt Anjowa!

INGREDIËNTEN:

4-5 appels
kaneel
suiker
120 gr. olie
125 ml. water
200 gr. suiker
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
350-400 gr. bloem
snufje zout
3-4 eieren

BEREIDING:

Eerst appels schillen en in schijfjes snijden met kaneel en weinig suiker, in een kom laten intrekken. De volgende ingredienten in een mixkom doen:
olie - water - suiker - vanillesuiker - bakpoeder - bloem - zout - eieren.
(zijn de eieren groot dan gebruik ik 400 gram bloem, anders 350 gr.). Dit alles goed door elkaar roeren, dan uitspreiden op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Alle appelstukjes erop zetten en 30 minuten bakken op 180 graden/ hetelucht 170 graden.

VARIATIE:

Om de cake minder zoet te krijgen, kan je minder suiker gebruiken (115 gr) met twee zakjes vanillesuiker. Om energie te besparen is bij sommige heteluchtovens voorverwarmen niet nodig, dan moet je de oven na 30 minuten uitzetten en de cake een kwartier in de warme oven laten nagaren. Sommige (hetelucht)ovens koelen snel af, daar zal dat moeilijker gaan.