Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller

RECEPT VAN DE WEEK:
MINI-QUICHE

Lekkere variatie, door weinig maar goed op elkaar afgestemde ingrediŽnten een gemakkelijk en lekker gerecht. Mijn dochter verraste me van de week, ik hoefde niet te koken...

INGREDIňNTEN VOOR HET DEEG:

150 gr. bloem
75 gr. boter
1 ei
snufje zout
Scheutje melk

INGREDIňNTEN VOOR DE VULLING:

100 gr. uitgebakken spekjes
100 gr. hamreepjes
3 eieren
250 ml. slagroom
100 gr. geraspte kaas
versgemalen peper

BEREIDING:

Kneed in een kom de boter, ei en bloem door elkaar tot stevig deeg. Eventueel scheutje melk toevoegen als het te droog is. Vorm van het deeg een worst, pak in plasticfolie en laat een half uur in de koelkast rusten. In een hapjespan de spek- en hamreepjes bakken, vet laten uitlekken. Deeg uit de koelkast halen en dunne plakjes snijden. Beleg met de plakjes een ingevette muffinplaat of losse muffinvormpjes, goed aan elkaar plakken bij de naden. Klop de eieren en slagroom schuimig, schep de spek, ham en kaas door het eimengsel. vormpjes vullen met het mengsel. In een voorverwarmde oven (200 graden) ongeveer 25-30 minuten bakken. Voor serveren 10 minuten laten rusten.

VARIATIES:

Qua ingrediŽnten kan je de spek/ham vervangen door bijvoorbeeld zalm, en ook een aanvulling met bijvoorbeeld spinazie is heel goed mogelijk. Natuurlijk kan je zo'n quiche ook maken in een grote quiche- of springvorm.