Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller

RECEPT VAN DE WEEK:
COUSCOUS VAN HABIBA

Dit recept is ingestuurd door J. de Vries, die erbij zegt dat die het met een aantal Somalische vrouwen maakte in hun keuken. Habioba was de oma van een van die vrouwen, en daar komt het recept vandaan.

INGREDI╦NTEN:

1 kg. lamsvlees met been
3 uien
3 wortels
2 kleine courgettes 1 kleine rode paprika
1 kleine groene paprika
3 teentjes knoflook
1 bosje koriander
2-3 vleestomaten
1 kg. gewelde cous-cous
stukje pijpkaneel
wat saffraan
zout
3 groene Spaanse pepers
1 aardappel
zonnebloemolie

BEREIDING:

Lamsvlees in stukken snijden, opzetten met wat water en zout, het pijpkaneeltje en de saffraan erbij doen en aan de kook brengen. Daarna het vuur klein zetten en het vlees zachtjes laten stoven. Op het laatst de helft van de knoflookteentjes, de geschilde aardappel en de gesneden koriander toevoegen en mee laten koken.

Ondertussen een van de uien klein snijden ,de wortels, courgettes en paprika schoonmaken en in reepjes snijden. In een pannetje de olie verwarmen, helft van de ui fruiten, de wortels, courgettes en paprika erbij voegen en goed mengen, wat lamsvleesbouillon erbij doen en zachtjes laten sudderen.
Op het laatst de ontvelde en in stukjes gesneden tomaat erbij doen en nog even laten stoven.

Als het vlees bijna gaar is deze uit de pan scheppen en overdoen in een ovenschotel. Andere helft van de gesnipperde ui erop. Daarna afdekken met aluminiumfolie en 30 minuten op 150 graden in een voorverwarmde oven.

In een keukenmachine tweede ui en 3 groene pepers mixen totdat een gladde curry ontstaat. Deze koud wegzetten.

Als laatste cous-cous wellen volgens aanwijzingen op de verpakking.
Doe wat olie in een pan en fruit knoflook en derde ui. Daarna cous-cous toevoegen. Als het nodig is wat olie toevoegen, goed roeren, wat bouillon toevoegen en de cous-cous even laten staan.

Alles serveren in aparte schalen. Het is een maaltijd voor grotere gezelschappen dan onze vier-persoons standaard, dus pas je aan en nodig de buren een keer uit!