INGREDIËNTEN
1 goede camembert |
BEREIDING:
Zorg voor een goede rijpe camembert, in spanen doos. Haal de camembert uit de verpakking en leg de camembert terug in de spanen doos. Snijd met een scherp mes uit de bovenzijde een cirkel van de korst weg. Snijd de knoflook in dunne plakjes en steek ze in de kaas. haal de naaldjes van de rozemarijn en bestrooi de kaas ermee. Besprenkel het geheel met de olijfolie. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de camembert in de spanen doos op een bakplaat midden in de oven. Op 180 graden half uurtje bakken. VARIATIEs: Serveren met goede penne, waar wat spinazie en vers geraspte parmezaanse kaas doorheen is geschept. Je kunt de camembert dan op een groot bord of diepe kom over de penne schenken. Serveren met een lekker stokbrood, per persoon een kaasje en als een soort kaasfondue laten dippen. Dan kan je ook diverse andere kaasjes op dezelfde manier klaarmaken en samen op tafel zetten (Vacherin) |