Webstats4U - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller

RECEPT VAN DE WEEK:
HUTSPOT MET HAMLAPPEN

Stevige winterkost, net iets anders dan anders. Een kookclubrecept.

INGREDIËNTEN:

500 gr. hamlappen
50 gr. boter
300 gr. winterwortel
400 gr. aardappel
300 gr. ui
1 eetl. verse tijmblaadjes
250 ml. vleesbouillon
150 ml. melk
3 plakken ontbijtkoek
2 sneetjes oud witbrood
zout en peper

BEREIDING:

Vleesin blokjes snijden en inwrijven met zout en peper. In braadpan helft van de boter verhitten en vlees rondom bruinbakken. Ui grof snijden en 2-3 minuten zachtjes meebakken. Helft van tijm toevoegen, bouillon (gebruik een blokje) erbij schenken. Geheel 20 minuten laten stoven. Wortels grof snijden en met de aardappels (blokjes) in 20 minuten gaar koken, afgieten en fijnstampen. Met melk, 10 gr. boter en rest van de tijm tot een smeuïge puree roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
Ontbijtkoek verbrokkelen en door vlees scheppen, vocht al roerend binden. Vlees met saus in ingevette ovenschaal (2 liter) scheppen en hutspot erover uitstrijken. Boterhammen verkruimelen, de rest van de boter smelten en door het broodkruim scheppen. Brodkruim over hutspot strooien. Schaal tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 200 graden. Schotel in het midden van de oven in 1 uur goudbruin en door en door heet laten worden.
Eet smakelijk!