Heerlijk winters stoofpotje, niet teveel ingrediënten, maar juist daardoor lekker
INGREDIËNTEN:
500 gr. riblappen |
BEREIDING:
snijd het vlees in blokjes. Doe een handvol bloem in een plastic zak, kruiden erbij en vlees erbij, en goed schudden totdat al he vlees met de bloem is bedekt. Laat de boter in een flinke braadpan uitbruisen en braad het vlees al omscheppend bruin. Ui grof snijden en erbij, glazig laten worden. Bataten met de dunschiller schillen, pitten eruit en in blokjes snijden, erbij in de pan doen en goed doorroeren. Geheel afblussen met de sinaasappelsap, evt. aanvullen met wat water tot het geheel net niet helemaal onder staat. Aan de kook brengen en op een heel zacht vuur een paar uur laten sudderen. Op smaak brengen met de genoemde kruiden. Voor serveren een handvol gezeefde bloem voorzichtig al roerend toevoegen en nog even laten koken, lekkere binding. TIP: Ik gebruik een petroleumstel voor het sudderen, en maak dit 's morgens vroeg klaar. Tegen 12.00 uur heeft het dan drie uur staan sudderen, en gaat het van het vuur af. Om 17.00 uur zet ik het petroliestel weer aan en warm het stoofpotje langzaam weer op, een kwartier voor het eten gaat de handvol gezeefde bloem er dan doorheen. Daardoor krijg je het effect van een stoofpot die de volgende dag nog lekkerder is... |