INGREDIËNTEN:
Broccoli
Ui
Bloem
spekblokjes
bouillon
Italiaanse kruiden
| |
BEREIDING:
Geen hoeveelheden? Nee, geen hoeveelheden. Ik maak deze soep altijd in grote hoeveelheden en vries een deel in voor het weekend. Met 1 flinke stronk broccoli, 2 uien en 1,5 liter bouillon heb je de juiste verhouding.
Spekblokjes uitbakken, uit het vet scheppen en bewaren. De ui (gesnipperd) glazig bakken in het spekvet. bloem erbij en even roeren, dan de broccoli erbij: snijd de stelen gewoon in blokjes en doe ze erbij, doe de roosjes erbij, en houd een deel van de roosjes achter. Even roerend doorbakken en in gesloten pan op zacht vuur stoven, 5-10 minuten. Daarna bouillon erbij (ik gebruik kipbouillon) en roeren. Italiaanse kruiden toevoegen. In gesloten pan minimaal een half uur (liever veel langer) laten trekken. Met de staafmixer alles pureren, en dan de spekblokjes en de rest van de broccoliroosjes toevoegen. Met kruiden, zout en peper op smaak brengen. Nog even zachtjes doorkoken en serveren met een lekker brood.
|