INGREDIËNTEN:
4 eieren
2 uien
200 gr. rundergehakt
zout
versgemalen peper
gemalen komijn
100 gr. rozijnen
100 gr. zwarte olijven zonder pit
500 gr. gekookte maiskorrels
4 verse blaadjes basilicum
1 teentje knoflook
1-2 eetl. rietsuiker
olie om in te bakken
| |
BEREIDING:
oven voorverwarmen op 200 graden.
Eieren hardkoken. Ui snipperen en fruiten in hete olie, gehakt toevoegen en aanbraden. Zout, peper en komijn naar smaak toevoegen. Gehaktmengsel over de bodem van een ovenschaal verdelen en met plakjes ei, rozijnen en olijven bedekken. Maiskorrels (mag uit blik) grof pureren met basilicum, knoflook (persen), zout, peper en olie. Maispuree over het gehakt verdelen en bestrooien met suiker. In een voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin bakken.
In Chili wordt het in eenpersoonsovenschaaltjes geserveerd, maar je kunt het ook in een grote schaal doen.Lekker met tomatensalade en vers brood.
|