INGREDIËNTEN:
4 eieren
40 gr. bloem
300 ml. melk
50 gr. boter
100 gr. champignons
1 ui
150 gr. oude kaas
150 gr. doperwten (blik)
1 rode paprika
| |
BEREIDING:
Snijd de ui, de paprika en de champignons, rasp de kaas. splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Smelt de boter op zacht vuur (niet bruin laten worden), voeg de bloem toe en meng dit al roerend. Giet de melk in kleine scheutjes er al roerend bij. Daarna de eidooiers en een deel van de kaas toevoegen, blijf roeren. Doe bakpapier op een ovenplaat en verwarm de oven voor (160-180 graden). Spatel de eiwitten voorzichtig door de saus en stort het geheel op het bakpapier. In de oven gedurende 15 minuten bakken. Bak intussen in een hapjespan de vulling (ui, champignons, paprika, doperwten). Als de omelet in de oven gaar is, uit de oven nemen en met behulp van een theedoek keren. Vulling erop en luchtig oprollen. Kaas er overheen strooien en nog 5-10 minuten in de oven terugplaatsen, tot de kaas gesmolten is.
|