Zomervakantie 2004: Trekken door Zuid-Europa

Deel 1: 23 t/m 27 juli 2004.

Vrijdag 23 juli 2004
De eerste spullen liggen in de gang. Net hebben we Spooky naar pension gebracht. De vouwwagen staat klaar, op nieuwe bandjes, en we hebben er zin in. Morgenochtend boodschappen doen, inpakken en auto inladen. Dan wat slapen, en tegen 17.00 uur willen we vertrekken.
Zaterdag 24-07-2004
Lekker uitgeslapen, boodschappen gedaan en ingepakt. Om 13.00 uur was alles in de auto en stond de vouwwagen aangekoppeld. De beesten beneden, de buren (3 huizen verderop) ingelicht en sleutel gebracht, en daarna een uurtje op bed. Om 16.00 uur uit bed en om 16.45 rijden we weg. Een unicum: eerder dan gepland! Door de Liefkenshoektunnel, het rijdt lekker door. Om 19.00 uur halverwege BelgiŽ eten we bij de Mac. MariŽtte blijft tot 22.00 uur voorin, en gaat dan, bij de eerste chauffeurswissel, slapen. Menita zit dan tussen ons in als we Parijs ronden. Bij de tweede wissel, om 01.45 uur, gaat ook zij achterin, ze heeft dan al tegen mij aan zitten slapen.
Zondag 25-07-2004
Rond 06.00 uur passeren we Bordeaux, het rijd boven verwachting lekker. We hebben allemaal een paar uur slaap gehad, en als we om 08.30 uur ontbijten, zitten we al bij San Sebastian in Spaans Baskenland, en hebben we 1.464 km afgelegd. We zoeken nu een camping in het binnenland, en vinden er ťťn bij Etxarri Aranatz. We boeken voor 3 nachten. Aangekomen en opgezet zien we dat we Nederlandse buren hebben, Ze komen al 12 jaar in Spanje en Portugal, en weten er smakelijk over te vertellen.
Als we willen afkoelen in het zwembad, blijkt dat er 1 koffer in Nederland is achtergebleven: geen handdoeken, geen theedoeken en geen zwemkleding voor ons... De kinderen hebben gelukkig hun eigen zwemkleding en badlakens ingepakt, wij moeten afkoelen onder de douche. Per slot zijn ook in Spanje op zondag de winkels niet open.
We slapen een uurtje op de campingstretchers die we mee hebben, en tegen vieren zoeken we de bar op voor een borrel. Daarna de eerste dagboekaantekeningen en budgetberekeningen maken. We eten van de skottel, en gaan op tijd naar bed.

Maandag 26 juli 2004
Het leven komt hier laat op gang... Als ik tegen 8 uur wakker ben en ga douchen, ben ik de eerste. Gisterenavond om 23.00 uur naar bed, toen leek ik ook bijna de eerste, dus dat klopt aardig.
Na ontbijt naar het dorp, zwemkleding en handdoeken kopen. Op de markt groente en vlees, vanavond weer skottelen. We besluiten ons dagritme aan te passen, en lunchen om 14.00 uur, dineren tussen 20.00 en 21.00 uur. Voor de lunch dus nog tijd genoeg voor een lekkere zwempartij, met de verplichte badmutsen zien we er niet uit, maar we koelen wel lekker af!
's Middags besluiten we een stukje te gaan rijden en we zoeken een leuk weggetje omhoog naar een klooster. Prachtig smal, met haarspeldbochten, uitkijkjes en panorama's. Prachtig!
Boven kijken we in een simpel, oud en authentiek kerkje. Via een ander smal weggetje rijden we terug door een mooi rustig bos.
Het is en blijft prachtig weer, 25-30 graden met frisse wind, volop zon. Alleen 's morgens trekken er wat wolken vanuit de kust binnen.
Tegen 20.30 uur eten we een skottelmaaltijd en tegen 23.00 uur gaan we naar bed.

Dinsdag 27 juli 2004
Weer om 08.00 uur wakker. Rustig ontbijten, om 10.00 uur vertrekken we voor een bezoek aan Pamplona. Best een leuke winkelstad, maar de binnenstad is in onze optiek te toeristisch, de oude straatjes zijn allemaal winkelstraat geworden. Als we dan ook nog 4 euro per persoon moeten betalen om de kathedraal te bezoeken, besluiten we dat niet te doen, en gewoon 's middags de verkoelende bergen op te zoeken.
Om 14.00 uur verlaten we de stad en rijden weer een bergweggetje omhoog naar 1031 meter. We zien daar de roofvogels zweven, ik probeer er foto's van te maken, maar ondanks 10 x zoom blijft dat moeilijk.
(noot: via usenet hoorde ik dat de foto een vale gier betreft. Bedankt Gerrit!)
Weer terug op de camping gaan we heerlijk zwemmen om af te koelen. Daarna nog even naar het dorp voor boodschappen ('s middags tussen 14.00 en 16.30 uur is alles wegens siŽsta gesloten) en 's avonds lekker kotelet, kip en hamburgers op de grill. MariŽtte eet bij een vriendinnetje, dus hebben wij een stukje vlees extra.
Om 22.30 uur is mijn accu leeg: Slapen!

DOOR NAAR TWEEDE ETAPPE

TERUG NAAR OVERZICHT VAKANTIE 2004

TERUG NAAR FOTOPAGINA

TERUG NAAR HOOFDPAGINA