Zwitserse kaasfondue |
Traditioneel Zwitsers gerecht. Normaal eet je het met geroosterd witbrood, maar ook met bruinbrood en diverse rauwkost is het lekker. Wij gebruiken vaak Lavash Dit recept is voor twee normale eters.
Ingrediënten:
150 gr. Emmenthal
150 gr. Appenzel
150 gr. Gruyère
1 teentje knoflook
250 ml. witte wijn (liefst Fendant)
1/2 mespuntje nootmuskaat
1 borrelglaasje Kirsch
1/2 theel. maizena
peper van de molen
Bereidingswijze:
Rasp de kazen grof. Wrijf de wand van de caquelon aardenwerken kookpot) in met knoflook. Zet de caquelon op een matig
vuur en giet er de helft van de wijn in. Wanneer hij begint te razen, giet u er geleidelijk aan de kazen bij terwijl u
roert met een houten lepel. Blijf roeren tot er een romige brij ontstaat. Voeg dan beetje bij beetje de rest van de wijn
en de kaas toe. Wanneer de brij terug romig is, mengt u de kirsch bij de maizena en doet u dit bij de kaas, nadat u het
op smaak hebt gebracht met de peper. Zet de caquelon op een warmhoudplaatje. Regel de temperatuur zodanig dat de kaas
net warm blijft.
EET SMAKELIJK!