vlag

Tzatztiki

vlag

Ik heb al een tijdje een ander recept voor tzatziki (Let op, andere spelling) op de site staan, en kreeg toen een mailtje van Carin: 'Ik zal jullie het ECHTE tzatztiki recept geven'. en 'Dit recept heb ik van een goed Grieks restaurant.' We gaan er maar van uit dat er meer wegen naar Athene leiden...

Ingrediënten:
500 gr. Griekse yoghurt 1 komkommer 3 teentjes knoflook
1 eetl. goede olijfolie Beetje peper Snufje cayennepeper
zout

Bereidingswijze:
Gebruik de echte Griekse of Turkse yoghurt, 10% vet, de andere is te dun en te zuur.
Rasp de komkommer in fijne sliertjes, en zet die met flink zout erop in een vergiet om uit te lekken.
Na een klein uurtje, goed uitknijpen, in een kom doen. Doe de yoghurt, olijfolie, en uitgeperste knoflook erbij, met een beetje peper, en het snufje cayennepeper.
Klaar is kees, en laat hem nog een uurtje of zo in de koelkast staan, maar hij hoeft niet echt koud gegeten te worden!

Sommigen doen er wat munt in, maar dit is naar smaak, wat ze in sommige delen van Griekenland doen, maar persoonlijk vind ik (Carin) het lekkerder zonder munt.
Eet smakelijk