vlag

Tagliatelle e Nastro di Carota

vlag

Italiaanse pastaschotel: slierten pasta en slierten wortel, lekker gekruid. Ingezonden door de heer J. Swewels, di dan ook geheel verantwoordelijk is voor de spelling. ;-) Lekker met Pollo alla Diavola.

Ingrediënten:
2-3 eetl. olijfolie 2 winterwortels 2 witte uien
2-3 theel. oregano 150 gr. doperwten 2 teentjes knoflook
bosje peterselie zout en peper

Bereidingswijze:
Bereiding: Maak de wortel schoon en snijd hiervan met dunschiller in de lengte dunne linten.
Uien schoonmaken en halve maantjes van snijden.
Knoflook fijnsnijden (of persen mag ook).
Peterselie wassen en fijnsnijden (wat takjes bewaren voor te versieren)

Doe de olie een grote braad- of hapjespan, laat deze niet te heet worden, voeg de uien toe en laat ze glazig worden. Voeg nu de wortellinten toe en laat even mee bakken, samen met de knoflook, en blijven omscheppen. Na 5 minuten de oregano erbij, beetje heet water erbij ,deksel op de pan en laten stoven. Laat ondertussen de doperwten goed uitlekken of gebruik diepvrieserwten (mooier van kleur), voeg deze samen met de fijngehakte peterselie toe als de linten gaar zijn. Goed omscheppen. Peper en zout naar smaak.

Kook de tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing, laat goed uitlekken en voeg toe aan de Nastro di Carote, voor opdienen nogmaals goed omscheppen.

Lekker met gemende sla. Men kan ook kleine spekjes erbij uitbakken om dan te mengen met de tagliatelle!

Buon Appetito !