Schoenlapperspudding
|
Lekkere manier om oud brood te verwerken, weer eens wat anders dan Wentelteefjes
Nog een variant is Verwenbrood
Door Tonny Leeflang in nl.culinair geplaatst.
Ingrediënten:
400 gr. (oud) witbrood, zonder korst
200 ml. melk
200 ml. room
30 gr. boter
75 gr. suiker
4 eieren
350 gr. appelmoes
1 theel. citroenrasp
kaneel
paneermeel
Bereidingswijze:
Gebruik zelfgemaakte appelmoes, met kaneel, of roer wat extra kaneel door kant-en-klare appelmoes.
Verwarm de oven voor op 180° C. Beboter een ovenvaste schaal en bedek de bodem van de schaal met een derde van het
brood, schep hierop de helft van de appelmoes, herhaal dit zodat de bovenste laag uit brood bestaat.
Verwarm de melk met de room en laat hierin de suiker smelten, voeg boter en citroenrasp toe en klop de eieren door dit mengsel. Schenk het eimengsel over het brood, strooi er wat paneermeel over en zet de schaal ca. 45 min. in de voorverwarmde oven, de bovenkant moet goudbruin zijn en al het vocht gestold.
Eet smakelijk